Helgelandskysten er av Den Norske Turistforening sine Facebook-venner kåret til Norges vakreste kyststrekning. Her får du et variert tilbud innen friluftsliv med flotte forhold for øyhopping, sykling, padling og fjellturer. Midt på Helgeland ligger øya Tomma som må sies å være en av de aller vakreste perlene på Helgeland. Øya tilhører Nesna Kommune og har et areal på 47 km² og ca. 110 fastboende. Her drives landbruk, Tomma aluminium og fiskeoppdrett. I april 2018 åpnet kunstgalleriet Galleri Rita som er verdt et besøk. Rita holder til i et 200 år gammelt Nordlandshus hvor du kan få kjøpt deilige kanelsnurrer og tacoboller. 

I Tomsvika-området på Tomma kan du padle i skjermet farvann siden det er mange små øyer og skjær utenfor. Øya er også et veldig godt utgangspunkt for langturer i kajakk på Helgelandskysten. På Tomma finner du hvite, nydelige strender og gode teltplasser. Øya har også spektakulære fjelltopper som må oppleves. Øyas høyeste fjell er Tomskjevelen på 922 m.o.h. En fin gåtur opp til toppen og du får en fantastisk panoramautsikt over størsteparten av Helgelandskysten.

Ofte når vi er ute og padler, kan vi oppleve flokker av niser, ørn, lundefugl og villsau på samme turen. På Tomma blir du garantert rik på store opplevelser!

 

Overnatting

Lei overnatting hos våre samarbeidspartnere på Tomma. 

Ønsker du å bo eksklusivt kan du fra sommeren 2018 leie havhus hos Helgeland Havhus i vakre Tomsvika på Tomma. Mobil 95828606. Det er her vi har vår base.

På Tomma kan du også leie hytter hos Tomma Hytteutleie i Finnvikdalen på vestsiden av øya. De leier i tillegg ut en kårbolig på Tomeidet. Begge boalternativene har flotte strender like nedenfor. Mobil 97089348

På Tomeidet leies det også ut et feriehus ved havet med stor hage. Kontakt Paul på mobil 91128067.

Linda Rudolfsen leier ut hus for ukesleie på Tomeidet med flott utsikt mot Lovund, se https://www.facebook.com/strenggjerdet/

På Tomma kan du også fricampe i telt eller lavvo på vestsiden av øya ved Finnvikdalen og på holmene rundt. Husk å rydde godt etter deg om du fricamper. Sporløs ferdsel er et kriterium for alle som vil overnatte på vår vakre øy!

Det anbefales å være tidlig ute med å bestille overnatting på Tomma.

Toalett finnes i et nytt servicebygg på fergeleiet. Her kan du også fylle på ferskvann. Det finnes også et toalett ved parkeringsplassen i Finnvikdalen. 

 

Mat og drikke

På Husby finnes en dagligvarebutikk hvor du får kjøpt mat og drikke, og på fergeleiet finner du gatekjøkkenGalleri Rita finnes det mulighet for å få kjøpt deilige kanelsnurrer og tacoboller mens du tar en titt i galleriet hennes. 

 

Transport

Til Tomma kommer du med ferge fra Nesna. Tomsvika ligger ca. 9 km fra fergeleiet.

Se Ruteopplysninger i Nordland for buss, ferge og hurtigbåt.

Dersom du ikke kommer med bil, kan du fly til blant annet Mo i Rana med Wideroe og ta buss til Nesna. 

 

Værvarsel

Gå inn på Yr.no og søk opp stedsnavn. Her får du opp både været for i dag og langtidsvarsel.