Helgelandskysten er av Den Norske Turistforening sine Facebook-venner kåret til Norges vakreste kyststrekning. Her får du et variert tilbud innen friluftsliv med flotte forhold for øyhopping, sykling, padling og fjellturer. Midt på Helgeland ligger øya Tomma som må sies å være en av de aller vakreste perlene på Helgeland. Øya tilhører Nesna Kommune og har et areal på 47 km² og ca. 110 fastboende. Her drives landbruk, Tomma aluminium og fiskeoppdrett. I april 2018 åpnet kunstgalleriet Galleri Rita som er verdt et besøk. Rita holder til i et 200 år gammelt Nordlandshus hvor du kan få kjøpt deilige kanelsnurrer og tacoboller. 

På Tomma og spesielt i området rundt Tomsvika hvor Helgeland Kajakk holder til, kan du padle i skjermet farvann siden det er mange små øyer og skjær utenfor. Øya er også et veldig godt utgangspunkt for langturer i kajakk på Helgelandskysten. På Tomma finner du hvite, nydelige strender og gode teltplasser. Øya har også spektakulære fjelltopper som må oppleves. Øyas høyeste fjell er Tomskjevelen på 922 m.o.h. En fin gåtur opp til toppen og du får en fantastisk panoramautsikt over størsteparten av Helgelandskysten.

Ofte når vi er ute og padler, kan vi oppleve flokker av niser, ørn, lundefugl og villsau på samme turen. På Tomma blir du garantert rik på store opplevelser!

 

Overnatting

Lei overnatting hos våre samarbeidspartnere på Tomma. 

Ønsker du å bo eksklusivt kan du fra sommeren 2018 leie havhus hos Helgeland Havhus i vakre Tomsvika på Tomma. Mobil 95828606. 

Dersom du ønsker et enklere boalternativ anbefales Tomma Turistsenter som er campingen i Tomsvika. Den drives av Erna Tomsvik, mobil 95076598. Oppe på servicebygget leies det ut et rom til en billig penge. Det er her på campingen ved småbåthavna vi i Helgeland Kajakk har vår base. Herfra leier vi ut kajakker, holder kurs og kjører guidede turer. 

På Tomma kan du også leie hytter hos Tomma Hytteutleie i Finnvikdalen på vestsiden av øya. De leier også ut en kårbolig på Tomeidet. Begge boalternativene har flotte strender like ved. Mobil 97089348

På Tomeidet leies det også ut et feriehus ved havet med stor hage. Kontakt Gunn Pettersen på mobil 97571075.

Linda Rudolfsen leier også ut et hus på Tomeidet med flott utsikt, se https://www.facebook.com/strenggjerdet/

Det er forøvrig veldig fine overnattingsmuligheter i telt eller lavvo rundt på selve Tomma eller på øyene og holmene rundt. Husk å rydde godt etter deg om du fricamper. Sporløs ferdsel er et kriterium!

Det anbefales å være tidlig ute med å bestille overnatting på Tomma.

 

Værvarsel

Gå inn på Yr.no og søk opp stedsnavn. Her får du opp både været for i dag og langtidsvarsel.

 

Transport

Til Tomma kommer du med ferge fra Nesna. Rutetider og fergepriser finner du på boreal.no.

Tomsvika ligger ca. 9 km fra fergeleiet.

Dersom du ikke kommer med bil, kan du fly til blant annet Mo i Rana med Wideroe og ta buss til Nesna. 

Se Ruteopplysninger i Nordland for buss, ferge og hurtigbåt.